2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert laia andreu photography
Diego El Cigala © En Escena

 

El cantaor Diego el Cigala va visitar dimarts a la nit el seu públic barceloní gràcies al Festival Pedralbes. Gràcies a ell i els seus teloners, els Jardins de Pedralbes es van convertir per un dia en un tablao flamenc. Entrada la tarda, els grups Son de aire i Palomy López van regalar-nos una bona tarda de flamenc i rumba en els concerts del Village; per escalfar el públic i així seguir donant-ho tot en el concert de la nit amb Cigala.

Son del aire és un grup format per Raul Garcia i Dani Gómez especialitzat en versionar cançons rumberes i flamenques. En el seu repertori inclouen temes d’EstopaPeret; entre d’altres. Com ells es defineixen, els seus concerts són per passar una bona estona i amb bon rotllo, mentres es canten i ballen tant èxits de rumba catalana i flamenc com cançons comercials adaptades a la rumba.

Per altra banda, Palomy López Tello coneguda sobretot arran de quedar finalista al programa d’Antena 3 La Voz, és una cantant de flamenc i copla. Artista des de ben petita, fa molts anys que recorre tot tipus d’escenaris, des de concerts fins a programes de televisió. Actualment, es dedica a versionar temes d’artistes a qui admira fusionant el flamenc i el pop, entre d’altres estils. A l’escenari va estar acompanyada de David Bermúdez als teclats i d’Isaac Vigueras Espinosa a la percussió.

 

Diego el Cigala rendeix homenatge a Mèxic amb èxits com Somos novios o La media vuelta

El cantaor flamenc de més projecció internacional Diego el Cigala va treure el seu darrer àlbum el 2020, Cigala canta a México, un homenatge a Mèxic. Escollits 12 temes emblemàtics d’aquelles terres, el cantaor d’èxits com Lágrimas negras junt el gran Bebo Baldés torna a fusionar el flamenc amb altres estils. Després de treure un disc de tangos i un altre de salsa, aquest cop ha volgut portar al seu terreny mítics boleros i ranxeres. Gravat només en deu dies, el Cigala aconsegueix la millor interpretació amb Somos novios i acompanyat del so dels violins del Mariachi Vargas Tecalitlán. Temes com La media vuelta, Cenizas o Soy lo prohibido aconsegueixen també una compacta fusió.

L’artista, premiat amb sis Grammy i dos Ondas, entre d’altres; es troba de gira per portar en directe els temes de l’últim àlbum. Artista inquiet i de veu rascada gitana i única, per ell no existeixen fronteres i sempre aconsegueix anar a les arrels de cada estil de música per acabar fent-se’l seu. Aquest àlbum l’ha portat en una gira pels Estats Units, Venezuela, Mèxic, Argentina… amb una parada recent a Madrid i ara a Barcelona. I d’aquí camí a la República Dominicana aquest estiu.

Durant el concert va estar acompanyat de la seva mà dreta Jaime Calabuch “Jumitus” al piano i com a director musical. I amb ell i la seva banda va començar el concert amb Si te contara, per seguir amb Amar y vivir Compromiso. I així una a una anar ensenyant les peces del nou disc junt amb altres cançons com Lágrimas negras.

 

  • Artista: Diego el Cigala
  • Festival: Festival de Pedralbes
  • Data: Dimarts 14-6-22
  • Lloc: Jardins de Pedralbes

 

2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concierto

Barcelona Diego 2022 el Cigala Festival de Pedralbes concierto

Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert 2022

Barcelona 2022 Diego el Cigala Festival de Pedralbes concierto

Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes 2022 concert

2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert jumitus
Jaime Calabuch “Jumitus” © En Escena

2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert banda

2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert andreulaia

Barcelona 2022 Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert

2022 Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes concert

Barcelona Diego el Cigala 2022 Festival de Pedralbes concert

Barcelona Diego el Cigala 2022 Festival de Pedralbes concierto

Barcelona Diego el Cigala Festival de Pedralbes 2022 concierto