el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concierto
El Pubill del Raval & Irene Reig © En Escena
el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert en escena magazine
El Pubill del Raval © En Escena
irene reig el cant del pruner 2022 les planes saxo
Irene Reig © En Escena

 

Poques vegades els amants de la música tenim la sort de disfrutar d’un concert com el que ens van oferir El Pubill del Raval i Irene Reig aquest cap de setmana. Envoltats de natura i enmig de Collserola, la música arriba i se sent molt diferent. Així doncs, el concert va tenir lloc al Cant del Pruner, un espai on es realitzen concerts i tallers a l’aire lliure, en un entorn natural i íntim. I sempre en un ambient acollidor i màgic, on tot pot passar. I aquest va ser el cas.

El Pubill del Raval, darrera del qual està el músic i crític Ot Ribas Garibaldi sempre amb un somriure, ens ofereix la música que porta dins i el que sent, on no falta mai la crítica social. Un músic jove de Piera que des del reggae experimenta amb els sons i les melodies. Ell vol donar veu a tots aquells que no en tenen i oferir la seva música com a altaveu de les injústicies.

En aquesta ocasió, s’ha ajuntat amb la seva amiga de la infantesa, Irene Reig. Saxofonista i compositora jove però ja amb una carrera extensa a les seves esquenes. Ha tocat amb Joan Chamorro, John Swana, Star Wood Band o The Bop Collective. Formada a l’ESMuC, Amsterdam i Philadelphia, ja té el seu primer disc com a líder al mercat. Actualment, s’ha ajuntat amb amics i companys de la professió per impulsar la discogràfica The Changes music i impulsar la producció de discos de jazz.

 

“Hem vingut a jugar amb la música” declara El Pubill del Raval

El Pubill del Raval s’ha ajuntat amb Irene Reig barrejant reggae i jazz i donar un so únic al concert. “Hem vingut a jugar amb la música“, com ens diu el músic. Així ens proposa unir-nos a ells, al saxo i a la guitarra per jugar amb les maraques i altres sons pregravats per incorporar-los i transformar les cançons junt amb la improvització del moment. Ot Ribas és una persona que té moltes coses a dir. Va començar sol fent poemes i fa 8 anys que toca, ja sigui en solitari o acompanyat. Li agrada improvisar i aprendre dels errors. Properament, té com a projecte seguir composant per acabar gravant un disc.

Mentrestrant però, segueix amb la música en directe. Com no podia ser d’una altra manera, el concert va començar amb tota una declaració d’intencions amb Espora. Aquest tema ens fa reflexionar sobre com és de complicat trobar la paraula adequada per dir el que vols dir. Seguit del tema Llibertat, on l’important és el camí per arribar a la paraula i no la paraula en sí. A través dels diferents temes va reivindicar el canvi climàtic o les dificultats en que es troben els joves per independitzar-se. Com amb Pebrots, la importància d’escoltar-nos uns als atres per aconseguir canviar el món però primer canviant-nos a nosaltres mateixos.

 

“Anem a fer un cant al Pruner, ja que hi som”

Amb el sentit d’humor que el caracteritza, va anunciar que després de la “publi” feta per presentar els seus pròxims projectes, anaven els hits. Dies de resaca, Grinda i Gira el món van servir per finalitzar el concert ben amunt.

Cal seguir reivindicant i recolzant la música i músics fora de la gran indústria musical perquè músics i públic poguem seguir disfrutant de la bona música fora dels standards que ens indiquen les grans discogràfies i la moda del moment.

 

  • Artista: El Pubill del Raval & Irene Reig
  • Data: Diumenge 20-02-22
  • Lloc: El Cant del Pruner

 

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert reggae jazz

el pubill del raval reggae el cant del pruner 2022 les planes concert

irene reig el cant del pruner 2022 collserola les planes concert

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert complice

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes collserola

el pubill del raval el cant del pruner 2022 les planes concert

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert natura

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert laia andreu photography

irene reig el cant del pruner 2022 les planes jazz

el pubill del raval el cant del pruner 2022 les planes concert natura

irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert

el pubill del raval el cant del pruner 2022 les planes concert collserola

irene reig el cant del pruner 2022 les planes concert natura

el pubill del raval irene reig el cant del pruner 2022 les planes

2022 el pubill del raval irene reig el cant del pruner les planes concert