2021 Barcelona Premis Arc gala Bad gyal laia andreu photography
Bad Gyal © En Escena

Quina millor manera de despedir l’any que disfrutant de la música en directe amb la gala dels Premis ARC 2021. Ha estat la 19ª edició dels Premis de la Indústria Musical del Directe i enguany ha tingut lloc a la Sala Barts de Barcelona.

La popular cantant d’Alocao Bad Gyal es va fer amb el galardó a la millor gira d’artista, categoria que competia amb Antonio Orozco i els grups Buhos i La Pegatina. Com Rigoberta Bandini, qui va guanyar el premi a la categoria de millor artista revelació. També van pujar a l’escenari Los 80 Principales com a millor grup de tributs i l’Orquestra Selvatana com a millor gira d’orquestra de ball. Sense oblidar-nos als més petits de la casa elogiant el treball d’El Pot Petit amb el galardó a la millor gira per públic infantil i familiar.

Després va arribar el moment de premiar i reconèixer la feina de les sales i els diferents festivals i programadors de Catalunya per tal de seguir recolzant la música i la seva gent a casa nostra. Com a resultat, els galardonats van ser l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès i la sala BARTS a la millor programació, conjuntament amb el el Festival Cruïlla. També hi va haver un galardó a la millor programació de Festa Major que en aquest cas va recaure a les Fires de Sant Narcís (Girona).

I no ens podem oblidar de la feina dels mitjans de comunicació i els / les periodistes que donen visibilitat a totes aquestes propostes musicals i per això el millor periodista van ser Consol Saenz per Territori Clandestí (Ràdio 4) i Maite Sadurní pel seu programa A tocar! de música en directe a Catalunya Ràdio.

 

Els Premis ARC celebren un any més la música en directe amb les actuacions de Marcel i Júlia, Tribade, Manu Guix i The Tyets

L’acte va ser conduït per l’actor i mestre de cerimònies Ivan Labanda. Amb el seu habitual savoir faire va anar presentant les diferents actuacions i personalitats encarregades de l’entrega de cada un dels premis. Per l’escenari van desfilar Raquel Bassas presidenta d’ARC, Antoni Mas conseller d’AIE, com també Ricard Ardévol ex-president d’ARC o Carmen Zapata gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya.

I no hi pot haver una gala en honor a la música en directe sense disfrutar d’aquesta. Així, vam gaudir de les actuacions del grup festiu Marcel i Júlia qui van encetar la gala, per després donar pas al grup femení de rap Tribade. Manu Guix tampoc es va voler perdre la festa interpretant el seu nou tema Seguirem. Finalment, la cirera del pastís la va posar el grup The Tyets amb la seva actuació, deixant ben amunt la gala.

 

  • Festival: Premis ARC (Premis de la Indústria Musical en Directe)
  • Data: Dilluns 13-12-21
  • Lloc: Sala Barts

 

2021 Barcelona Premis Arc gala Rigoberta Bandini en escena magazine
Rigoberta Bandini © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala festival cruïlla
Festival Cruïlla © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Sala Barts
Sala Barts © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala El pot petit
El Pot Petit © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala los 80 Principales
Los 80 Principales © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Raquel Bassas
Raquel Bassas © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Maite Sadurni
Maite Sadurní © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Consol Saenz
Consol Saenz © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala orquestra selvatana
Orquestra Selvatana © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Festes de Sant Narcís Girona
Fires de Sant Narcís (Girona) © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Auditori Municipal Vilafranca del Penedès
Auditori de Vilafranca del Penedès © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Ivan Labanda
Ivan Labanda © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Marcel Julia
Marcel i Júlia © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Tribade
Tribade © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala Manu Guix
Manu Guix © En Escena
2021 Barcelona Premis Arc gala The Tyets
The Tyets © En Escena