enescena IT dansa the prom magazine
The Prom © En Escena

IT Dansa va néixer com a projecte pedagògic fa més de 20 anys a l’Institut del Teatre per perfeccionar la formació de ballarines i ballarins. Això els ha permès realitzar més de 30 coreografies i també fer més de 300 actuacions.

En aquella ocasió, vam poder gaudir en directe de 4 peces de dansa: Kaash d’Akram Khan, The Prom de Lorena Nogal, In Memoriam, de Sidi Larbi Cherkaoui i per finalitzar, Whim d’Alexander Ekman.

 

IT Dansa en tota l’expressió

Kaash ens trasllada a una Índia salvatge. A ritme de percussió i moviments enèrgics, els personatges són abocats a un ambient ple de tensió. Sobretot és una peça de dansa espiritual on es parla de la destrucció, de forats negres i sobre l’hinduisme.

The Prom barreja el teatre i la dansa. Com a resultat es crea una coreografia plena d’humor i nostàlgia. Un joc entre l’absurditat i les emocions que vol reflectir el desequilibri en que es troba la juventut per esbrinar com s’és un mateix com a individu.

In Memoriam presenta en un ambient íntim la complexitat de les relacions humanes. I a través de moviments d’atracció i repulsió, com si d’un iman es tractés, es vol parlar del vincle entre realitat i memòria. Per tant, la realitat és el que recordem o més aviat són els records que tenim els que formen una nova realitat?

Whim consisteix en una peça de dansa que mostra el caos de la societat actual partint de la comèdia i l’energia esbojarrada dels seus ballarins. De manera que la seva interacció amb les cadires mostren la bogeria i l’estrés en que es troben els seus personatges. Així que, fins on seran capaços d’arribar?

 

Per saber què està preparant de nou a la companyia, podeu seguir-los aquí.

 

  • Artista: IT Dansa
  • Data: Dilluns 18-2-19
  • Lloc: Institut del Teatre

 

enescena magazine IT dansa whim
Whim © En Escena
in memoriam IT dansa
In memoriam © En Escena
IT dansa kaash 2019
Kaash © En Escena
IT dansa laia andreu photography whim
Whim © En Escena