jorge drexler 2022 barcelona festival pedralbes concert laia andreu photography
Jorge Drexler © En Escena

 

El compositor d’Uruguay Jorge Drexler ha visitat Barcelona dins el Festival de Pedralbes per presentar el seu nou àlbum Tinta y tiempo publicat recentment a finals d’abril d’aquest any. Un any més tard, ha tornat a reunir-se dins el festival de la ciutat comptal amb els seus fans. I aquest cop sí, amb material nou. Ja deixant enrera la pandèmia, els concerts estan tornant a ser el que eren. Recordant la última posada en escena més intimista i acústica només acompanyat per dos músics, hem recuperat al Jorge Drexler més desenfadat amb la seva banda al complet i donant-ho tot ballant per l’escenari.

Han estat quatre anys des de la publicació del darrer disc Salvavidas de hielo el 2017. I tot i que entremig hem pogut gaudir de temes inèdits com Codo con codo nominada als Grammy; ja hi havia ganes de sentir què tenia que dir de nou el cantautor. Així que aquest concert ha estat un doble motiu de celebració. A banda de viure en directe els nous temes del darrer treball, hem celebrat els 30 anys de la publicació del primer disc del músic. Tres dècades donen per molt. Galardonat amb un Óscar el 2005 a la Millor cançó original el 2005 pel seu tema Al otro lado del río de la pel.lícula Diarios de motocicleta; Jorge Drexler ha obtingut també set Latin Grammys per Telefonía o en l’edició de 2021 pels seus temes Nominao junt amb C. Tangana. No podem oblidar que també ha estat premiat amb un Goya pel seu tema Que el soneto nos tome por sorpresa. Tema que es troba dins la banda sonora de la pel.lícula Lope. Com també ha rebut la Biznaga de Plata.

 

Jorge Drexler agraeix el sold out i anuncia una gran nit on hi haurà moltes coses a compartir

Com a resultat, Jorge Drexler té un perfil difícil de definir. Músic, poeta… les lletres de les seves cançons són profundes i polièdriques. I és que el cantautor és un artista que no es cansa d’innovar apostant per l’experimentació, a més de la búsqueda de noves maneres d’expressar el que necessita transmetre. I d’aquesta manera ha estat com ha començat el concert, en un escenari buit s’ha ressaltat una veu en off que reflexionava sobre l’evolució de l’amor. Després l’artista ha sortit a l’escenari per donar les gràcies pels seus dos sold outs. I així reivindicar que és la única ciutat on ha vingut dues vegades en un any i ha aconseguit aforament complet els dos cops.

Agraïnt de tot cor al públic aquesta atenció cap a ell ha inaugurat el concert afirmant que aquesta nit hi haurà moltes coses a compartir. Obrint amb una de les noves cançons de l’àlbum El plan maestro, un ja sap que assistirà a un concert diferent. Seguit de Corazón impar, Drexler ha aconseguit fer còmplice al públic i aquest des de platea s’ha unit a ell picant de peus per crear el bit de la cançó. Com és habitual, en els seus concerts sorgeix una sintonia molt única entre públic i artista i aquesta nit no ha estat diferent. Compartint èxits i donant vida als seus nous temes, hem tornat a gaudir de l’ànima i sensibilitat que tantes vegades ens ha captivat del poeta-compositor.

 

  • Artista: Jorge Drexler
  • Festival: Festival de Pedralbes
  • Data: Dijous 30-6-22
  • Lloc: Jardins de Pedralbes

 

jorge drexler 2022 barcelona festival pedralbes concert en escena magazine

jorge drexler 2022 barcelona festival pedralbes concert bailando

jorge drexler barcelona festival pedralbes concert 2022

jorge drexler 2022 barcelona festival pedralbes concierto

jorge drexler barcelona festival pedralbes concierto 2022 2022 jorge drexler barcelona festival pedralbes concierto jorge drexler barcelona festival 2022 pedralbes concert

2022 jorge drexler barcelona festival pedralbes concierto

jorge drexler 2022 barcelona festival pedralbes concert