mikel erentxun barts guitar bcn 2022 Barcelona amigos de guardia laia andreu photography concierto
Mikel Erentxun © En Escena

 

El compositor Mikel Erentxun va presentar el seu últim disc Amigos de guardia dins el festival Guitar de Barcelona per fer un repàs de la seva trajectòria. El nou àlbum del cantautor, tal com indica el seu títol, fa referència a la naturalesa del que és el disc. En aquest treball s’ha reunit amb amics de sempre, grans músics i noves generacions per reeditar els seus grans èxits. Més de 20 músics acompanyant a Erentxun per versionar i donar un altre esperit a cada un dels temes però mantenint la seva essència en un doble àlbum. Personalitats destacades de la indústria musical com Coque Malla, Andrés Calamaro, Bunbury, Zahara, Quique González, Leiva, Amaral, Iván Ferreiro, Amaia o Diego Vasallo hi col.laboren.

El repertori escollit és una barreja dels èxits de la seva etapa en la formació Duncan Dhu com les de cantant en solitari. Podem disfrutar de les versions d’A un minuto de ti amb Coque Malla, Mañana amb Zahara i Leiva o Esos ojos negros amb Amaia. Com també En algun lugar amb Santi Balmes i Víctor Cabezuelo o Cicatrices amb Maika Makovski. Però un dels duets més especials és Quién se acuerta de ti. Un retrobament còmplice amb l’altre exintegrant de Duncan Dhu, Diego Vasallo.

 

Leiva, Andrés Calamaro, Zahara, Amaral, Iván Ferreiro, Coque Malla o Diego Vasallo col.laboren en aquest autohomenatge

El 2020 ens ha fet replantejar a tothom on som i cap a on anem. En el cas de Mikel Erentxun, al 2020 es complien 35 anys del primer disc de Duncan Dhu, Por tierras escocesas. Si ho ajuntem tot, ens surt el projecte que serveix tant com a homenatge com a transició per sentar les bases del nou Erentxun a partir de aquí. I així, mirant enrera, era un bon moment per rememorar d’on venia i donar-li una altra perspectiva.

El músic és carn de directe, així que aquest revival no es podria haver fet d’una altra manera que enregistrant-lo en directe. En aquesta ocasió, la banda ha escollit Estudio Uno per gravar tots els temes. I de directe en directe, ara es troba en plena gira. I aquest cop a la Sala Barts vam poder disfrutar del músic que tant ens agrada de la millor manera. Disfrutant d’un concert de pràcticament dues hores ple de gom a gom amb els èxits de sempre.

 

  • Artista: Mikel Erentxun
  • Festival: Guitar Bcn
  • Data: Dijous 24-3-22
  • Lloc: Sala Barts

 

mikel erentxun barts guitar bcn 2022 Barcelona amigos de guardia concierto

mikel erentxun barts guitar bcn 2022 Barcelona amigos de guardia gira

mikel erentxun barts guitar bcn 2022 Barcelona amigos de guardia concierto en escena magazine

mikel erentxun barts guitar bcn 2022 Barcelona concierto

mikel erentxun barts guitar bcn concierto 2022 Barcelona amigos de guardia