2022 Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concierto laia andreu photography
Raphael © En Escena

2022 Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concert

 

Diuen que 20 años no es nada, com cantava Gardel. Però 60 ja és tota una proesa. Doncs l’artista Raphael es troba en l’actualitat de gira amb Raphael 6.0 per celebrar precisament això, 60 anys de carrera sobre els escenaris. Amb els seus 79 anys recent complerts, demostra que està més en forma que mai i que digan lo que digan ell segueix al peu del canó amb un públic ovacionant-lo pràcticament durant les dues hores de concert.

Així doncs, dissabte es va viure una nit apoteòsica al Festival Pedralbes. Artista i públic van disfrutar plegats d’èxits com Vivir así es morir de amor, Mi gran noche, Que sabe nadie, Digan lo que digan, Se nos rompió el amor... Sis dècades de carrera donen per molt, i en aquest balanç de tota una vida als escenaris, no va faltar rememorar els seus orígens. Només amb 4 anys, Raphael ja va entrar a l’escolania de la Iglesia de San Antonio i cantant els temes Ave María y Aleluya, ens va transportar als inicis de la seva carrera, a la seva infantesa.

Però si per una cosa és conegut l’artista andalús és per ser un showman, un artista que arrossega masses i que domina l’escenari com pocs. I ara doncs, ha vingut a gaudir de tot el que ha treballat durant les darreres dècades i així fer disfrutar a un públic que traspassa generacions però on troba el seu públic més fidel a qui precisament porta dècades al seu costat seguint-lo i tararejant tots els seus èxits. Ha aconseguit popularitzar temes i que diferents generacions se’ls facin seus: com els mítics Yo soy aquel, Escándalo i Como yo te amo; temes amb els quals va decidir acabar el concert. Concert que no podia finalitzar d’una altra manera: acabant com va començar. Tot el públic dempeus i eufòric aplaudint el seu ídol.

 

Raphael aconsegueix tenir el públic als seus peus ovacionant-lo durant tot el concert 

El gran Raphael ha decidit commemorar 60 anys de carrera musical publicant dos àlbums. A finals del 2020, l’artista va publicar un disc de duets amb 13 cançons que sempre havia volgut cantar però que encara no havia enregistrat en un àlbum fins ara. Considerat com una de les grans llegendes vives de la cançó, el cantant presenta Me olvidé de vivir amb Manuel Carrasco, Vida loca amb Luis Fonsi, Se nos rompió el amor amb Vanesa Martín Vivir así es morir de amor amb Gloria Trevi. Tampoc han volgut faltar artistes com Pablo López, Pablo Alborán o Alejandro Fernández. L’àlbum acaba amb tota una declaració d’intencions: la seva interpretació en solitari del tema del Dúo Dinámico, Resistiré.

I un any després, a finals del 2021 va publicar Raphael 6.0 en concierto. Gravat durant la gira en la que es troba immers en l’actualitat, es recullen 30 cançons que el públic està podent disfrutar en els diferents recitals de la gira. És un disc enregistrat en directe durant els concerts realitzats al Wizink Center de Madrid els passats 19 i 20 de desembre del 2020. Una oportunitat única de disfrutar dels seus èxits i dels duets recentment publicats en directe.

Finalment, el podrem tornar a disfrutar aquí a Catalunya al Cap Roig Festival, a Calella de Palafrugell el 2 d’agost.

 

  • Artista: Raphael
  • Festival: Festival de Pedralbes
  • Data: Dissabte 18-6-22
  • Lloc: Jardins de Pedralbes

 

2022 Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concierto en escena magazine

Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años 2022 concert Barcelona 2022 raphael festival pedralbes gira 60 años concert

Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concert 2022

Barcelona raphael 2022 festival pedralbes gira 60 años concert Barcelona raphael festival pedralbes gira 2022 60 años concert

Barcelona raphael festival pedralbes 2022 gira 60 años concierto

raphael 2022 Barcelona festival pedralbes gira 60 años concert Barcelona raphael festival 2022 pedralbes gira 60 años concert

2022 Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concierto andreulaia

2022 Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años concierto

Barcelona raphael festival pedralbes 2022 gira 60 años concert

Barcelona raphael festival pedralbes gira 60 años 2022 concierto

Barcelona raphael 2022 festival pedralbes gira 60 años concierto

Barcelona 2022 raphael festival pedralbes gira 60 años concierto