18 concerts per gaudir de les noves promeses del jazz sortides del Conservatori del Liceu i Taller de músics

Talents Jazz consta de 14 projectes creats per joves que s’han format en les prestigioses institucions del Conservatori del Liceu i Taller de Músics dels que en realitzaran 18 concerts. Del 2 de juny a l’1 de juliol els joves del Liceu mostraran els seus projectes, mentre que a partir del 7 de juliol i fins al final del cicle el 29 de juliol, ho faran els joves del Taller.

La programació consta de Víctor Carrascosa Quartet (9), Alba Alsina Quintet (10), i la Liceu Jazz Grup dirigits pel saxofonista Bill McHenry que tocaran el 16 i 17. Continuaran Eddie Mejia Quartet (23), Franki Ramos Sextet (24) i Eva Verde Quartet el 30. Finalment, tancaran les formacions del Conservatori l’1 de juliol amb la Liceu BLAM Collective.

Ja el 7 i 8 de juliol serà el torn d’un dels plats forts amb la Jazz Sebastian Band. Aquest és un projecte ambiciós nascut al Festival Bachcelona on es planteja arranjar les obres de Bach adaptant-les al jazz i en format Big Band; dirigit pel saxofonista Lluc Casares i en col.laboració amb La Pedrera i el Taller de Músics. I de Bach passarem a Alemanya amb l’Ensemble X Berlin-Barcelona el 14 i 15 de juliol, amb Sebastian Studnitzky, director del festival XJAZZ de Berlín i Loreen Sima, una jove contrabaixista alemanya.

La cartellera segueix el 21 de juliol amb Sara Terraza & The Black Sheep, Santi de la Rubia Quartet (22), Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble (28) i acabarà Pablo Martín Trio el 29 de juliol.

 

Talents Jazz s’inaugura amb dos concerts de la Liceu Big Band

Aquesta nit s’ha inaugurat amb èxit el nou cicle amb el concert de Liceu Big Band, que demà repeteix concert. Sergi Vergés, director de la Big Band i habitual del Talents Jazz, es presenta amb la seva Big Band per regalar-nos èxits del funk dels anys 60 i 70 de grups com The Brecker Brothers arrenjats per big band.

Sergi Vergés ha estat acompanyat per Eduard Guardiola al saxo alt i soprano; Pau Clavé al saxo alt; Pau Montoya al saxo tenor; Costa Stamatopoulos al saxo tenor i Alba Esteban al saxo baríton. També Martí Pareras a la flauta i Lluís FiguerolaNoel Fortune, Miguel Sanjosé, Mariona Galimany i Víctor Carrascosa a la trompeta. Pep Seguí, Bertomeu Mora i Marina Planellas ho han fet al trombó i Guillermo Sánchez al trombó baix. Per acabar, Pol Gómez a la guitarra; Roger Herrero al piano; Àngel Gelabert al teclat; Ferran Rico al baix; Artur Ponsà a la bateria i Tramel Levalle a la percussió.

El públic ha quedat entusiasmat i han hagut de fer un bis abans de finalitzar el concert. Tot un èxit de Talents Jazz en que ja s’està pensant en properes edicions i seguir ampliant col.laboracions amb institucions i escoles per tal de fer arribar aquest projecte als joves talents de tot Catalunya.

  • Artista: Liceu Big Band
  • Festival: Talents Jazz
  • Data: Dijous 02-06-22
  • Lloc: La Pedrera